Damesmode trends editie 2015: Velours, Brokaat, Imitatiebont en meer!

De modetrends voor het najaar van 2015 staan in het teken van imitatiebont, velours, brokaat en glanzende materialen. De catwalk laat ons zien dat we een spannend najaar tegemoet gaan met extravagante stoffen, kleuren en combinaties. De tijd van ‘less is more’ is duidelijk voorbij en we kunnen gaan genieten van over-the-top ontwerpen. Ben jij er klaar voor?

Velours

Velours wordt het favoriete materiaal in de damesmode, en waarom ook niet? Deze luxe en rijke stof staat niet alleen prachtig maar is ook heerlijk zacht en warm om te dragen. Velours is altijd al de stof van vorsten en van de adel geweest, en nu doen de koningen van de modewereld er nog een schepje bovenop. Je zult niet alleen jurken, pakken en broeken in velours tegenkomen, maar zelfs trainingspakken. Het blijft niet bij de ‘ouderwetse’ kleuren voor velours zoals zwart en bordeaux, nu kom je juist de meest opvallende kleuren tegen zoals roze, blauw, groen, paars en rood.

Brokaat

Ontwerpers krijgen geen genoeg van de eeuwenoude modetrends. Behalve velours is ook brokaat een hit. Brokaat is een zeer luxe weefsel van zijde met goud- en/of zilverdraden. Met brokaat kun je de meest gedetailleerde patronen maken en daarom was het vroeger niet voor niets alleen voor de allerrijksten weggelegd. Jurken, pakken, broeken, jasjes of handtassen van brokaat mogen niet in je collectie van 2015 ontbreken.

Dames in brokaat jurkjes

Lange jurken in renaissancestijl gemaakt van velours en brokaat en met gepofte mouwen laten je voelen als een prinses dus pak je kans om deze trend te showen!

Imitatiebont

Bont is terug in de damesmode, maar op een manier zoals je nog nooit gezien hebt. Met felle kleuren, strepen en opvallende patronen is de bontjas van vandaag niet te vergelijken met die van je oma. Ruimvallende, warme bontjassen voor koude winterdagen of trenchcoat modellen voor dagelijks gebruik, alles kom je tegen op de catwalk. Horizontale en verticale strepen, zigzagpatronen en blokpatronen passeren de revue, in alle kleuren van de regenboog, imitatiebont is niet weg te denken deze herfst en winter.

Glanzende materialen

Glitter, pailletten, metallic materialen, alles wat glinstert is hot. En dan hebben we het niet alleen over feestjurken maar over echt alle kleding. De ontwerpen variëren van slechts enkele glinsterende details tot stoffen die geheel bedekt zijn met pailletten of glitter. Jurken, rokken, tops en jassen zijn de favoriete kledingstukken voor feestelijke materialen, maar ook schoenen en handtassen trekken de aandacht. Je hoeft nu dus niet meer te wachten tot de feestdagen om letterlijk en figuurlijk te schitteren.

Prachtige pakken

Voor een trendy, zakelijke look kies je voor een pak in een opvallende kleur of een mooie krijtstreep. Ruimvallende modellen doen het goed, niet alleen ruimere en langere jasjes maar ook broeken met wijde pijpen. Kies voor een knalkleur zoals roze, felgroen of oranje. Durf je dit niet aan dan is een grijze of donkerblauwe krijtstreep misschien een betere keuze. Pakken met een kort rokje in plaats van een lange broek doen het ook goed, vooral als je kiest voor een paar leuke laarsjes eronder.